înapoi pe pagina principală - înscriere la newsletter Divertisment: Bancuri, Cai-putere, Femei, Tabu, SEXtaz...
 

3 ianuarie 2007


Erotica în istoria cinematografului (I)

Iarna nu-i ca vara - spunea un celebru conațional. Perfect adevărat dacă ne gândim ce putem vedea la Vama Veche sau la Doi Mai. Pentru niște sâni frumoși degeaba mergi acolo iarna.  Îi vei găsi mai curând la Hollywood...

Pe vremea Gretei Garbo, sexualitatea era prezentă pe marile ecrane sub forma unui sărut mimat sau a unei glezne ce apărea, pentru o clipă, de sub o fustă lungă. (Subiect minunat prelucrat  în Cinema Paradiso  - capodopera lui Giuseppe Tornatore.) Astăzi, putem afirma fără îndoială că așteptările minime ale publicului în acest sens pot fi satisfăcute prin vizualizarea unor sâni frumoși. Mai multe edituri au publicat deja „clasamente neoficiale” ale busturilor.  Noi vă prezentăm însă clasamentul redacției noastre :-)

Stimulat de contracte foarte ferme, producătorul trebuie să bage mâna adânc în buzunar pentru fiecare centimetru pătrat golit în fața camerei, în cazul majorității divelor. Evident, e o afacere profitabilă, deoarece sânii frumoși (să nu vorbim despre alte părți ale corpului feminin) ai unei actrițe vând milioane de bilete și DVD-uri. Așadar, mai toate frumusețile lumii cinematografului s-au dezbrăcat deja în fața camerei, facându-ne dificilă stabilirea clasamentului. (Se spune că există trei categorii de actrițe: pe unele le-am văzut dezbrăcate, pe altele le vom vedea în viitor. A treia categorie - cu mici excepții - nu interesează pe nimeni...)

Să vedem așadar clasamentul nostru!

punctaje: 1 - 10; F=filmul / E=estetica / I=interpretarea)


Locul al X-lea: Halle Berry (Swordfish, 2001) În acest film mediocru, actrița de culoare și-a scos sutienul pentru jumătate de milion de dolari încasați în plus față de contractul de bază.

Punctul culminant: minutul 36. De altfel, din punct de vedere scenografic, nimic nu justifică scena topless - evident, în afara dorinței de a atrage mai mulți spectatori sau de a-i atrage de mai multe ori...

Alte dezvăluiri: Halle Berry s-a mai dezbrăcat în Monster’s Ball iar cu intro-ul ei în sutien portocaliu, realizatorii serialului James Bond au reușit cu siguranță să mai cucerească câteva mii de spectatori.

Punctaj: F-5 / E-10 / I-7 (22 p.)


Locul IX: Salma Hayek (Desperado, 1995) Una dintre reprezentantele țâțoase ale Americii Latine e desigur Salma Hayek.

Punctul culminant: minutul 68. „Revăzând scena de dragoste, mi-a venit să mă sinucid de rușine” – declara religioasa Salma, după premieră. Iar noi nu putem decât să confirmăm: filmarea scenei fierbinți cu Banderas - cine altcineva? - nu lasă de dorit.

Alte dezvăluiri: ultima dată s-a dezbrăcat în Frida (un film despre viața celei mai cunoscute artiste din Mexic: Frida Kahlo). Acest film ne-a convins definitiv că, pe lângă faptul că e foarte frumoasă, Salma e și o actriță foarte talentată.

Punctaj: F-7 / E-8 / I-9 (24 p.)


Locul al VIII-lea: Nicole Kidman (Eyes Wide Shut, 2001) Regizorul Stanley Kubrick abordează un subiect delicat, dar deloc neobișnuit - punctul critic al unei căsnicii. Aventurile lui ciudate complică lucrurile pe de o parte, fanteziile ei sexuale, pe de altă parte.

Punctul culminant: filmul începe cu o secvență în care o vedem pe Nicole goală – goluță, deocamdată doar din spate. Pentru cealaltă față a medaliei va trebui să avem răbdare, exact 19 minute. Va mai apărea însă cu toată delicatețea în minutele 20, 66, ... Iar pentru cei care nu s-au mulțumit cu atât, mai avem o veste bună. Vom asista la un ritual de inițiere, sub forma unui „bal mascat” transformat într-o orgie. (În Codul lui Da Vinci, scriitorul Dan Brown a criticat această scenă, subliniind superficialitatea în tratarea subiectului. Pe bune. Ritualul, așa cum e prezentat în această scenă, a pierdut esența, ajungând să fie nici mai mult, nici mai puțin decât o orgie. Cu f.f. multe fete frumoase însă…)

Alte dezvăluiri: Nicole Kidman n-a mai apărut dezbrăcată în alte filme. În schimb - datorită succesului obținut în urma acestui film - a obținut câteva roluri, în care ne-a încântat prin cunoștințe profunde de interpretare dramatică. Fată deșteaptă.

Punctaj: F-7 / E-8 / I-10 (25 p.)


Locul VII: Sophie Marceau (Joyeuses Pâques - Paște Fericit, 1984) La vârsta de doar 18 ani, Sophie obține un rol alături de celebrul Jean Paul Belmondo. Producătorul nu s-a înșelat, căci tânăra s-a descurcat de minune în această comedie.

Punctul culminant: minutul 75 abia, însă obții un avans scurt în minutul 35.

Alte dezvăluiri: Paște Fericit nu e singurul film în care o putem vedea pe Sophie goală. În Firelight, de exemplu, îi putem admira frumusețea la maturitate.

Punctaj: F-8 / E-9 / I-8 (25 p.)


Locul VI: Angelina Jolie (Gia, 1998) Angelina joacă rolul unui model cu o soartă nefericită, din anii ‘80. Nimic neobișnuit, o mai întâlnim, de nenumărate ori, în postura „fetiței rele”. Ne-a fascinat însă naturalețea cu care ea a construit acest personaj.

Punctul culminant: minutul 28. Cu toate că în acest moment Angelina se dezbracă complet, ea a creat un mit, în primul rând, cu buzele ei.


Alte dezvăluiri: despre filmul care dezvăluie cel mai mult zonele corporale a divei, desigur că n-ar mai fi nimic de spus, cu excepția scenei (foarte realiste) de dragoste  cu Antonio Banderas, fără de care Original Sin ar fi fost un eșec total... Angelina însă e o actriță bună, cu siguranță va compensa cu roluri mai bune.

Punctaj: F-8 / E-10 / I-8 (26 p.)


Locul V: Uma Thurman (Dangerous Liaisons, 1988) John Malkovich  - în rolul cavalerului Valmont - o ajută pe sărmana și tânăra fecioară să capete experiență sexuală.

Punctul culminant: minutul 57. Păpușa protestează, protestează, dar nu prea vehement și nici prea mult… Poate chiar îi place? Nouă ne-a plăcut...

Alte dezvăluiri: după succesul acestui film, sânii Umei au decorat mai multe pelicule, ca de exemplu Mad dog and Glory. În top a ajuns probabil scena din Henry and June, pentru care în Statele Unite s-a creat chiar noua categorie de recomandare a filmelor: NC-17.

Punctaj: F-8 / E-9 / I-9 (26 p.)


Locul IV: Sharon Stone (Basic Instinct, 1992) Cariera spectaculoasă a "celei mai inteligente și mai sexi" actrițe, în urma nudurilor din acest thriller erotic, ar fi mult mai greu de realizat în condițiile actuale de la Hollywood.

Punctul culminant: minutul 69. Cu toate că filmul este o enigmă intercalată între două acte sexuale, enigmă care poate fi rezolvată - conform unor păreri - cu ajutorul sânilor femeii din preludiul filmului, (fața ei fiind acoperită) doar în minutul 20 putem afirma cu siguranță că sânii apăruți pe ecran sunt ai actriței principale (Sharon a preferat să păstreze secretul în privința folosirii, sau nu, a serviciilor dublurilor).

Alte dezvăluiri: după succesul acestui film, ori de câte ori a fost nevoie de un nud s-a apelat la „serviciile” ei, dar prezențele din Silver, The Specialist sau The Quick and the Dead nu pot concura cu Basic Instinct.

Punctaj: F-8 / E-9 / I-9 (26 p.)


Locul III: Monica Bellucci (Malena, 2000) Conform mărturisirilor regizorului Giuseppe Tornatore, inspirația pentru acest film i-a venit după ce a cunoscut-o pe Monica, personajul fiind creat 100% pentru campioana feminității. Subiectul îl preocupa de mult pe Tornatore, el fiind în căutarea actriței ideale pentru rolul Malenei. După întâlnirea cu Monica Bellucci, scenariul a suferit nenumărate modicări...

Punctele culminante: minutele 13, 16, 23, 47, 59, 67 … și ar mai fi, poate.

Alte dezvăluiri: Irréversible. Alături de soțul ei, Vincent Cassel, s-a mai dezbrăcat în Agents secrets, sau în Le Pacte des loups.

Punctaj: F-9 / E-9 / I-9 (27 p.)


Locul II: Emmanuelle Seigner (Bitter Moon, 1992) În acest film, Emmanuelle joacă rolul adevăratei „femme fatale”. Un film despre puterea dragostei - nimic neobișnuit, poate. Însă legătura ce există între el și ea nu e nicidecum dragoste, e ură... Iar această ură față de celălalt a ajuns să fie cel mai prețios lucru din viața lor!

Punctele fierbinți: în minutele 25, 30, 32,  fi vigilent. Totul e să folosești cu succes butoanele pause și zoom ale telecomenzii. Această dramă însă, e foarte bine construită, păstrându-ne surpriza surprizelor pentru finalul filmului. Iar despre acest act nu-ți dezvăluim nimic, căci, poate, nu ai văzut încă filmul. E cazul să-l închiriezi chiar în această seară...

Alte dezvăluiri: Emmanuelle ne mai încântă în The Nineth Gate, de această dată avându-l ca partener pe Johny Depp. În ambele cazuri, regizorul este faimosul Polanski, așa cum era de așteptat, până la urmă... fiind vorba despre soțul actriței.

Punctaj: F-10 / E-8 / I-10 (28 p.)


Locul I: Eiko Matsuda (Ai no corrida - Imperiul simțurilor, 1976)
Acest film a fost clasificat de anumite critici ca fiind o producție pornografică. Cu toate că actul sexual și chiar sexul oral apar în film într-un mod realist, filmul este o realizare artistică de excepție, iar noi l-am defini categoric ca fiind dramă. De altfel, scenariul este bazat pe o întâmplare adevărată. (Vom mai reveni cu comentarii pe marginea acestui film.)

Punctul culminant: este poziționat la sfârșitul filmului, dragostea și atracția sexuală împlinind soarta eroilor principali chiar în ultimele două minute. E bine să ai tot timpul la îndemână telecomanda, dar noi îți propunem o vizionare neîntreruptă. Merită! Din păcate acest film nu a ajuns în rețeaua de cinematografe din România, și nici nu va ajunge vreodată... Dacă vrei să-l vezi, va trebui să te înscrii la Centrul Cultural Francez!

Alte dezvăluiri: nu cunoaștem... realizările cinematografiei japoneze ajung greu pe la noi!

Punctaj: F-10 / E-10 / I-9 (29 p.)


Fără îndoială vei simți lipsa unor actrițe. E de înțeles. Am fi putut continua lista, creând un „Top 100”, fără mari probleme. Din păcate, alcătuirea unui „Top 10” a creat o atmosferă de război în redacție, ajungând la concluzia că trebuie să ne oprim aici. Nu au existat însă divergențe de păreri în ceea ce privește renunțarea la anumite nume ca Erika Eleniak sau Pamela Anderson. Evident, nu din punct de vedere al esteticului, ci din convingerea că talentul actoricesc cântărit cu măsura sutienului este un atu insuficient în cinematografie. Sperăm ca cinefilii să ne înțeleagă criteriile de selecție. Am regretat în schimb că, după un preludiu promițător, în celebrul The quiet american (2002), sutienul drăguței vietnameze, a căzut în spatele perdelelor, scena fiind filmată, pe deasupra, din spate… Suntem convinși că o perspectivă diferită asupra lucrurilor ar fi echivalat, pentru Do Thi Hai Yen, cu un loc în fruntea clasamentului nostru.

Punctaj: F-9 / E-10 / I-10 (29 p.)
Vrei periodic o distracție în 2 minute? Te rog bifează subiectele preferate. Noi îți garantăm conținut adecvat și plăcut sub forma unor scrisori GRATUITE. Lista de opțiuni vei putea modifica oricând.

Subiecte:
Aproape incredibil
Artă culinară
Bancuri
Cai-putere
Cinema Paradiso
Cronica
Din lumea starurilor
Fascinația web-ului
Femeia
Grădina
Locuință
Mama și copilul
Necuvântătoare
Sănătate
SEXtaz (18+)
Tabu (18+)
Vacanță
Video
Știință

Abonează-te acum!   
Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau