Societate matriarhală cu reguli amarnice

 

0000-00-00

Societate matriarhală cu reguli amarnice

Secolul XXI. Imagineazăți o societate compusă dintr-un stăpân și o mulțime de sclavi. Nimic deosebit, nu-i așa? E, în această societate există cca 50.000 slavi obișnuiți care trag din greu și alții, în jur de 300, care prestează servicii sexuale. Prostituate. Iar stăpânul e o femeie. Nu te gândi la un trib primitiv, descoperit recent în junglele Americii de Sud...

Peru? Bolivia? Venezuela? Paraguay? Brazilia? Columbia? Ecuador? India? Guyana? Suriname? Nu, nu, nu, nici vorbă! Dar unde? În România - de exemplu... Iar membrii acestui trib nu se ascund de civilizație, maxim se feresc de aceasta. Ele sunt albinile de rând. Să vedem regulile crunte care determină viața unei vietăți aparținând acestei societăți perfect organizate. Reguli care nu prea se regăsesc în cunoștințele omului de rând.

Componența societății
În fruntea coloniei se află matca (regina) - o singură matcă pentru o colonie. Vom vedea cum se "crează", ce o diferențiază față de restul femelelor, și ce se întâmplă, dacă apar două mătci... De regulă ea nu părăsește stupul. Toți membrii societății îi poartă grija, hrănind-o, îngrijind-o și însămânțind-o :-) Singura ei funcție și preocupare e depunerea ouălelor.

În titlul articolului nu degeaba am definit societatea albinelor drept una matriarhală. Dacă prezența reginei în fruntea hierarhiei nu ar fi un argument suficient de convingător, iată și componența "tribului": o colonie e compusă de cca 50.000 exemplare feminine și 300 masculine. E drept, cu toții sunt sclavi. Femelele (infertile) sunt muncitoarele, ele muncind la greu, având o viață extrem de scurtă, mântuirea sosind sub forrma unui deces cauzat de istoveală. Nici o problemă, întotdeauna există tinere speranțe, o nouă generație...Până ce trăiesc însă, toată ziua zboară în căutarea nectarului care va fi cules și depozitat în stup. Aceasta e materia primă pentru miere, iar mierea va fi făcută tot de ele. În plus ele hrănesc și îngrijesc regina, iar construcția e tot atribuția lor. (Construcția fiind sistemul de celule - al cărei perfecțiune e admirată de oamenii de știință -, realizat din ceară. Acesta adăpostește ouăle și hrana.) Îngrijirea reginei urmărește și anumite aspecte de igienă: femelele o curăță periodic, lingându-i tot corpul, ajungând astfel în contact cu o substanță produsă de organismul reginei. Acesta e feromonul, substanța care ajută la identificarea persoanei - funcționând ca o amprentă chimică.

Însă vara nu e de nesfârșit, iar noi știm că "iarna nu-i ca vara"! Perfect adevărat, să nu te gândești însă că femelele iarna stau lângă sobă și rezolvă rebus... Asta nu numai pentru că nu cunosc rebusul. Mai degrabă nu au avut timp să facă cunoștință cu acesta, din cauza inexistenței sobei... Stupul din păcate nu are centrală termică, și nici nu e foarte bine izolat. Iar albina e foarte sensibilă la temperaturi scăzute. Cum supraviețuiesc totuși? Foarte simplu. Cu atâția sclavi rezolvi orice. Ele dezvoltă căldura. Parțial prin căldura corpului, dar în primul rând prin transformarea energiei cinetice. Adică zburând tot timpul pe loc. Se pare că transformă energia cu un randament de excepție. Cu toate acestea, cred că ai ajuns la momentul să te convingi: n-ai vrea să fii albinuță! Această mișcare e rezultatul unor instincte, alimentate tot de feromonii reginei. (MATRIX!) Dacă moare cumva regina, instinctul nu mai funcționează, întregul stup urmând-o pe cealaltă lume (din cauza înghețului). Nu e de mirare că o îngrijesc atât de minuțios...Cum să devii regină? Din păcate în această lume nu funcționează practicile feminine (căsătorie, ...), nici relațiile familiale... Dacă totul se petrece "ca la carte", spre primăvară colonia va crește în număr, feromonii reginei ajungând să fie insuficienți pentru toți membrii. În acest caz muncitorii vor hrăni câteva larve în mod special, administrându-le lăptișor (secreție a glandelor din gura femelelor). Doar din exemplarele hrănite cu lăptic se poate dezvolta regina (adică acestea devin fertile!). Prima născută va fi regină. Iar restul vor fi ucise instantaneu. Soarta prințeselor nu e prea fericită deci. Înaintea nașterii noii regine, regina actuală părăsește stupul cu o companie restrânsă, căutând un alt adăpost.

Masculii? Ei se numesc trântori, și am văzut că sunt relativ puțini la număr. Trântorii nu muncesc, sunt ținuți doar pentru serviciile sexuale :-) Regina nou-născută ajunge la maturitate sexuală în 5-6 zile. Ajunsă la această stare, regina își încearcă aripile (și organele genitale), părăsind stupul în compania trântorilor. Se va împerechea cu minim 10 trântori, întorcându-se în stup cu o cantitate semnificativă de spermă adăpostită în abdomen - suficientă pentru ouat de-alungul întregii vieți. Soarta trântorilor însă se pecetluiește cu actul sexual, fiindu-le interzisă întoarcerea în stup, iar în exteriorul acestuia așteptându-și moartea sigură. (Nu uita, au părăsit stupul pentru prima dată, fără instincte formate, fără nici o cunoștiință de autoapărare...) Oricum, viața lor e incomparabil mai plăcută față de cea a femelelor: e mult mai lungă, fără muncă, fără griji, și până la urmă se va sfârși după un moment de plăceri mult așteptate...


Acest newsletter a fost expediat persoanelor,
care s-au abonat la categoria
NECUVÂNTĂTOARE.
Dacă te interesează subiectul,
poți solicita aceste scrisori.
Abonamentul e gratuit.

Vrei periodic o distracție în 2 minute? Te rog bifează subiectele preferate. Noi îți garantăm conținut adecvat și plăcut sub forma unor scrisori GRATUITE. Lista de opțiuni vei putea modifica oricând.

Subiecte:
Aproape incredibil
Artă culinară
Bancuri
Cai-putere
Cinema Paradiso
Cronica
Din lumea starurilor
Fascinația web-ului
Femeia
Grădina
Locuință
Mama și copilul
Necuvântătoare
Sănătate
SEXtaz (18+)
Tabu (18+)
Vacanță
Video
Știință

Abonează-te acum!
Scrisori Pierdute
Acest mesaj nu este SPAM. Conține datele noastre de identificare și instrucțiuni de dezabonare. Ți-a fost trimis din următoarele motive: te-ai abonat la această scrisoare / adresa ta a fost selectată dintr-o bază publică / adresa ta a fost făcută publică prin afișări cu caracter publicitar / ai fost recomandat de un prieten. Ne cerem scuze dacă mesajul ajunge la tine dintr-o eroare sau dacă acest e-mail nu-ți aduce informații utile.
Dacă nu ești abonat și dorești să primești în continuare scrisori gratuite din cele 19 categorii oferite de redacția Scrisori Pierdute, te poți abona aici:    www.scrisoripierdute.ro. În caz că ești abonat și nu mai dorești aceste scrisori, dezabonarea sau modificarea poți efectua aici:    www.scrisoripierdute.ro.
   

Director Web Romania - LinkWeb.ro


Romanian Top66 Sanatate - Medicina Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti ClickLink.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Top  IPN  Romania
Total Top
Director web