Test de anduranță

 

0000-00-00

Test de anduranță

Gina a venit în România după 12 ani, de când stă în State. A stat în București doar 2 zile. Trebuia să ne vedem la un suc, aveam mult de discutat.  Singurul impediment era Alex, copilul de 3 ani și jumătate. N-am reușit să-l pasez pentru 2 ore, deci trebuia să-l iau cu mine.

Pare un scenariu cunoscut? Nici o problemă, voi împărtăși experiența mea, sperând că metoda e universală. Am fost foarte precaut în alegerea terenului: criteriul de bază era spațiul bine delimitat, fără acces ușor pe stradă, vizibilitate bună, ... Accesorii: o mașinuță mică și ieftină (15 RON, Made in China) - la cumpărare eram conștientă de faptul că jucăria nu va imbogăți parcul auto al lui Alex. Dar nici nu era scopul...

17:10 - 17:25
Ne așezăm la o masă. Comandăm 3 sucuri, pentru copil un suc natural. Avertizăm chelnerul că Alex nu prea are răbdare. Avem noroc, suntem serviți în 5 minute.
// Zi, ce-ai mai făcut în ultimii 12 ani?
Copilul savurează aroma fructului, îi place că poate să stea la masă cu adulții. Nu ține mult. După 5 minute începe să se foiască, cu privirea depistează terenul.

17:25 - 17:42
Scot din geantă mașina. Surpriză! Alex e înnebunit de noua achiziție. Se joacă pe masă.
// Gina se mută din New Orleans la New York, găsește un job bun...
Alex se dă jos din scaun, testează jucăria pe "șosea". Culoarul dintre mese e autostrada. La masa vecină nu stă nimeni - acolo va fi garajul, gara, până la urmă chiar și aeroportul. Pompierii se găsesc sub o masă mai îndepărtată, lângă sediul poliției.


(Autostrada Soarelui)

// Gina îl cunoaște pe Carl...

Ups! Am fost pe fază și am reușit să evit catastrofa. Era cât pe-aci ca mașinuța să debuteze pe post de patine cu role - sub piciorul unei chelnerițe.
// Gina se mută în locuința lui Carl. Afacerile bărbatului încep să se dezvolte frumușel...
Musafirii încep să caute sursa zgomotului: înainte localul părea să fie foarte liniștit. Până la urmă descoperă că zgomotul mașinilor se produce la fața locului, nu pe stradă. Zâmbesc înțelegător...

17:42 - 18:55
Începe testul de anduranță, printr-o urmărire ca-n filme. (Alex nu vede la televizor filme pentru bărbați, dar prietenii îl țin la curent, e perfect informat.)
// Carl și Gina hotăresc să nu aibă copii...
După suc am trecut la un Leffe bruin. Bere belgiană (alc. 6,9%) - încep să devin mai puțin atentă. Alex sesizează schimbarea, încep accidentele rutiere. Urmărirea ia o întorsătură dramatică, apar primele victime.
// Prima lor vacanță în Europa. Hmmm. Eu n-am ajuns încă la Veneția! Poate ar trebui să încerc prin State?
Record negativ pe șosele: în medie 4 morți pe minut...

Epilog (18:55 - 19:07)
Mami, poți repara mașina? Mă uit, prima piesă dezasamblată e un girofar. Îl pun lal loc, ține 20 de secunde. Plasăm în geantă, vom lipi acasă.
// Ce șanse aș avea să imigrez cu un copil minor? Minime, mai bine zis nule...
Începe raliul Paris - Dakar. Mașina se conformează. După o aterizare cumplită își pierde roata de rezervă. Punem în geantă. Noroc cu alegerea terenului, nu-mi imaginez, ce ar fi dacă raliul s-ar desfășura pe ciment sau beton... Lemnul însă e chiar prietenos.
// Cronica celor 12 ani nu poate fi comprimată în 2 ceasuri! E limpede că va trebui să continuăm și mâine...
Mașinuța a ajuns în 3 roți! Trebuie să intervin, altfel riscă descalificarea... Alex a intrat în centrul atenției. Spectatorii urmăresc cursa cu dinții în gură. Suntem norocoși, am nimerit un public forte înțelegător! Oare vin și mâine???
// Ne strângem pachetele de țigări, fixăm o întâlnire pe mâine...
Se desprinde definitiv caroseria... Nici o problemă, copilul a urmărit cursa prototipurilor ciudate pe Discovery...Dar e timpul să plecăm. Poate prindem și desenele animate preferate. Dacă nu scăpăm metroul. Căci la ora asta ar trebui să așteptăm 10 minute...

Așadar 2 ore cu un copil, fără să se plictisească? Fără să fie rostite frecvent cuvintele cheie (nu-i voie!, fi cuminte!, lasă ___ aia!, nu pune mâna!, ...)? Da, se poate! Încearcă și tu!


(atelier auto, acasă pe masă...)Acest newsletter a fost expediat persoanelor,
care s-au abonat la categoria
MAMA ȘI COPILUL.
Dacă te interesează subiectul,
poți solicita aceste scrisori.
Abonamentul e gratuit.
Vrei periodic o distracție în 2 minute? Te rog bifează subiectele preferate. Noi îți garantăm conținut adecvat și plăcut sub forma unor scrisori GRATUITE. Lista de opțiuni vei putea modifica oricând.

Subiecte:
Aproape incredibil
Artă culinară
Bancuri
Cai-putere
Cinema Paradiso
Cronica
Din lumea starurilor
Fascinația web-ului
Femeia
Grădina
Locuință
Mama și copilul
Necuvântătoare
Sănătate
SEXtaz (18+)
Tabu (18+)
Vacanță
Video
Știință

Abonează-te acum!
Scrisori Pierdute
Acest mesaj nu este SPAM. Conține datele noastre de identificare și instrucțiuni de dezabonare. Ți-a fost trimis din următoarele motive: te-ai abonat la această scrisoare / adresa ta a fost selectată dintr-o bază publică / adresa ta a fost făcută publică prin afișări cu caracter publicitar / ai fost recomandat de un prieten. Ne cerem scuze dacă mesajul ajunge la tine dintr-o eroare sau dacă acest e-mail nu-ți aduce informații utile.
Dacă nu ești abonat și dorești să primești în continuare scrisori gratuite din cele 19 categorii oferite de redacția Scrisori Pierdute, te poți abona aici:    www.scrisoripierdute.ro. În caz că ești abonat și nu mai dorești aceste scrisori, dezabonarea sau modificarea poți efectua aici:    www.scrisoripierdute.ro.
   

Director Web Romania - LinkWeb.ro


Romanian Top66 Sanatate - Medicina Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti ClickLink.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Top  IPN  Romania
Total Top
Director web